1. Nokta, Peter H. Reynolds, Altın Kitaplar: Hiç resim yapamadığını zanneden Vashti'nin bir nokta ile başlayan resim yolculuğu. Peter Reynolds'un Nokta hikayesi hayat hakkında çok önemli bir ders veriyor bence. Hep kendime eksikliğini hissettiğim bir yetenek, yaptığın işi sahiplenme, ciddiye alma, derinleşme, ve böylece mutlu olma hali. Nirvanaya ulaşmak için bazen bir nokta yeterli olabiliyor. Yani mühim olan ne yaptığın değil, nasıl yaptığın ve ne hissettiğin. Gerisi zaten geliyor. Kitabın çizimleri de çok güzel.
2. Müze, Susan Verde/Peter H. Reynolds, Günışığı Kitaplığı: "Müze" çok eğlenceli bir ünlü sanat eserleri panoraması sunuyor çocuklara. Sanat coşku ve sevinç yaratıyor kahramanımızın içinde, her eserle bambaşka dünyalara açılıyor, ve çok da eğleniyor. Alkım bu kitabı ilk okumaya başladığımızda Rodin'in düşünen adam heykeli'nin olduğu sayfa ile çok ilgileniyordu, çıplak olduğu için uzun süre ona bakmak isityordu. Öyle bir dönemine denk geldi demek ki, ama bu durum beni de çok eğlendirdi doğrusu!
3. Mış gibi, Peter H. Reynolds, Altın Kitaplar: Yaptığı resimlerle dalga geçen ağabeyi yüzünden hevesi kaçan bir çocuk. Aynı resimleri toplayıp duvarına asan küçük kardeşi sayesinde resmin gerçeğin birebir kopyası olması gerekmediğini öğreniyor. Mış gibi resimler yapmaya devam ediyor. Güzel bu da, ilk ikisi kadar sevmesem de benzer bir coşku ve sevgi hissi yaratıyor bence.